Hromadné prepúšťanie zamestnancov oznámili dve humenské spoločnosti

29.05.2009 Humenné

Humenné 29. mája (TASR) – Do evidencie uchádzačov o zamestnanie v okrese Humenné pribudnú v letných mesiacoch ďalší nezamestnaní.
Michal Druga z tamojšieho Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) informoval TASR, že hromadné prepúšťanie zamestnancov dnes oznámili dve firmy.
V spoločnosti MECOM TRADE, spol. s r.o. , Humenné, ktorá má obchodné prevádzky na celom území Slovenska, je ohrozených 60 pracovných miest. Prepúšťanie sa má uskutočniť od 28. júna do konca roka a bude sa týkať hlavne predavačov mäsových výrobkov.
Zoznam zamestnancov, ktorí môžu prísť o prácu v dôsledku hromadného prepúšťania, dnes novým oznámením rozšírila aj akciová spoločnosť Chemlon Humenné. Pôvodne nahlásený počet 195 ohrozených pracovných miest sa zvýšil na 315.
Od 14. novembra minulého roka ide už o ôsme hromadné prepúšťanie, ktoré zaregistrovali v okresoch Humenné a Snina. Celkovo je ohrozených 1841 pracovných pozícií. Z tohto počtu bolo k 30. aprílu reálne zrušených 951 miest. Podľa Drugu sa kvôli hospodárskej kríze nezamestnanosť v regióne vyšplhala na najvyššiu hranicu za posledných päť rokov.
Ku koncu apríla registrovali v okrese Humenné celkom 5171 uchádzačov o zamestnanie. Miera evidovanej nezamestnanosti sa pohybovala na hranici 14,43 %, pričom oproti marcu vzrástla o takmer jedno percento. V susednom okrese Snina, ktorý patrí do pôsobnosti humenského úradu práce, registrovali spolu 4109 uchádzačov o zamestnanie. Miera evidovanej nezamestnanosti tak dosiahla úroveň 20,58 %.
 

Vyberte región